Tanduddannelse 2. praktik

Tanduddannelse

Praktiske øvelser på kat

Så er vi klar til anden omgang praktisk undervisning. Denne gang med fokus på kat.

Set up’et er, at du står i eget tandrum, med eget udstyr og med et kadaver (kat). Over katten har du et stativ med en tablet, der gør det muligt for underviseren at følge med i, hvad du foretager dig og komme med gode råd undervejs. Camilla og Jannie står klar i studiet til at supportere dig.

Camilla fortæller og demonstrerer via optagelser fra egen klinik, hvorefter du gentager det, som Camilla netop har demonstreret.

Temaerne er som følger:

Gennemgang af flowet i tandklinikken fra anæstesi til opvågning

Her gennemgår Camilla hvilket flow hun har på sin klinik og hvordan hun mentalt inddeler flowet i faser, hvorefter hun arbejder på at optimere hver enkelt fase.

Røntgen & diagnostik

Alle deltagere foretager nu indledende mundhuleundersøgelse, fjerner de værste belægninger og tager fuldt sæt tandrøntgen. Derefter formuleres diagnose og behandlingsforslag, som sammen med diverse billeder sendes til Jannie, som gør materialet klar til gennemgang.

Efter en kort pause gennemgår vi i fællesskab billeder, røntgenbilleder, diagnose og behandlingsforslag for hver enkelt “patient” (så mange vi føler giver mening).

Behandling/ekstraktioner

Efter diagnostikrunden fortsætter vi med, at alle udfører deres behandlingsforslag (= ekstraktioner) på egne “patienter” Sammen gennemgår vi fælles læring. Derefter begynder vi at diskutere ekstraktioner af alle typer tænder og foretager dem med fokus på hastighed og minimal vævsskade.