Nyheder, tanker, artikler, bonusinfo – læs med.

Lederkursus i samarbejde med den norske dyrlægeforening

Christian: Grundlæggende ledelse for klinikejere/-ledere. Endnu en spændende dag med åbent lederkursus i samarbejde med Den Norske Veterinærforening og Næringslivets Hovedorganisasjon. Emnerne handlede om grundlæggende ledelse og der var masser af spændende diskussioner med de erfarne deltagere.
Kurset er en del af en foredragsrække på fire kurser og det er tredje gang at det afholdes. Fremadrettet er det sådan, at når der er deltagere til et nyt kursus aftales tid og sted, hvorefter kurset sættes i gang. Er du interesseret – kontakt Christian Kolthoff (christian@praqtice.dk) eller Christian Tengs (ct@vetnett.no)

Research til WSAVA

Christian: Er i fuld gang med at researche til mine oplæg til verdenskongressen for dyrlæger WSAVA om tendenser på dyrlægemarkedet. For hver kilde, som jeg taler med, bliver min horisont udvidet. Hvor bliver det spændende at præsentere og diskutere analyser og holdninger på kongressen. At nogle af kilderne bor i Stockholm og London gør ikke researcharbejdet mindre spændende. Jeg har haft spændende snakke med blandt andre Peter Dalberg (SEO AniCura), David Hillier (SEO IVC/Evidensia) og  Alison Lambert (Founder and managing Director of Onswitch).

Research til WSAVA

Christian: Er i fuld gang med at researche til mine oplæg til verdenskongressen for dyrlæger WSAVA om tendenser på dyrlægemarkedet. For hver kilde, som jeg taler med, bliver min horisont udvidet. Hvor bliver det spændende at præsentere og diskutere analyser og holdninger på kongressen. At nogle af kilderne bor i Stockholm og London gør ikke researcharbejdet mindre spændende. Jeg har haft spændende snakke med blandt andre Peter Dalberg (SEO AniCura), David Hillier (SEO IVC/Evidensia) og  Alison Lambert (Founder and managing Director of Onswitch).

Når layout bli’r nørdet

Anne: Skriftstørrelse 10. Nej 12. Fonte, grids, paragraph styles. Det er et privilegium at være på kursus med dygtige layoutere, underviser og gæsteforelæsere. 3 x 2 dages nørderi med InDesign. Alle muligheder for at gå i dybden og få skærpet sit blik for det visuelle. Heldigvis lærer vi også en masse genveje og får rutiner, der gør det hurtigere at lave tryksager og layout til net.

JUBIII! Endnu et succesfuldt HUND FORBI arrangement med Randers Dyrehospital

For 2. år i træk kunne vi glade slutte en begivenhedsrig og fantastisk Hund forbi aktivitetsdag af på hoppeborgen sammen med ejere og personale på Randers Dyrehospital. Vi samler på dagen ind til udsatte borgeres kæledyr. Pengene bliver brugt til medicin, når Randers Dyrehospital 2 gange årligt afholder sundhedsdage for kæledyr til brugere af værestedet Perron 4 i Randers. Det er fantastisk med den opbakning, der er fra randrusianere! Og hvor er det skønt at arbejde sammen med så dedikerede folk som på Randers Dyrehospital – hør selv en af dem i radiointerviewet her.

Diplom i digital journalistik

Anne: ‘Koncept og workflow i sociale medier’ og ‘I samspil med brugerne’ er de to diplommoduler, som jeg har haft fornøjelsen af at følge på DMJX – altså Journalisthøjskolen. Det er så fantastisk at få nye metoder og blive inspireret af spændende mennesker. Både face-to-face og ja, også via skype, når nu store amerikanske SoMe eksperter som Mark W. Schaefer ikke lige når forbi Journalisthøjskolen.

Nepals første andelsdyreklinik

Christian: Jeg har været involveret i Jysk Landsbyudvikling i Nepal siden 2012, og i 2013 var jeg på min første tur til landsbyerne. Hovedformålet var at starte en dyreklinik op. Siden er jeg kommet i bestyrelsen for foreningen og er sparringspartner for initiativtager og formand Lone Petersen. I 2018 skal jeg på min 3. tur til Nepal. Jeg lærer hele tiden nyt af dette frivillige udviklingsarbejde. Der ydes så kæmpe en indsats fra så mange dygtige frivillige, og mit mål er, at vi formår at finde en farbar og effektiv måde at udbrede alt dette udviklingsarbejde til mange flere områder af det fattige land. Og til andre lande for den sags skyld. Jeg er drevet af udsigten til, at det kan vokse.

Lyserød Lørdag 2018 – klar med markedsføringsmaterialet

Anne: For 4. gang er jeg med til at arrangere Lyserød Lørdag i Ry. En indsamlingsdag til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Ud over at være praktisk gris og medarrangør på selve dagen, så står jeg for markedsføringen. Der er nyt på programmet og nye samarbejdspartnere hvert år og hele begivenheden er emmer af stort engagement og velvilje på frivillig basis og med opbakning fra mange. Se mere:

Endnu en Norges tur – JUBII!

Christian: Indrømmet! Der er nogle gange lidt langt på arbejde, når jeg drager fra Ry til Norge. Men jeg elsker at være i Norge. Både fordi det er spændende at arbejde med norske klinikker og fordi jeg er så betaget af den norske natur. Jeg er et stort naturmenneske og ind imellem tillader jeg mig den luksus at smide en kajak på taget, en mountainbike bag i bilen og snøre vandrerstøvlerne, når jeg er på roadtrip mellem de norske klinikker. På en strækning igennem det lange land kan man få virkelig mange naturoplevelser!

Bollehår indstillet til radiopris

Anne: Et radiospot, som praQtice har været med til at lave er indstillet til en radiopris. Det lyder flot, men sagen er, at vi selv har indstillet det. Efter opfordring fra en radiostation, som er helt pjattet med spottet. ‘Bollehår’ er udviklet i samarbejde med de to ejerdyrlæger fra Randers Dyrehospital på et sent skypemøde med h.h.v. rødvin, champagne og the (den ene dyrlæge havde ondt i halsen) inden for rækkevidde.

Det drejer sig om radioprix og heldigvis griner kunderne også at spottet. Du kan høre det her og også læse indstillingen: ‘Bollehår’

Lean

Anne og Christian: Scrum, agile organisationer og arbejdsmetoder. Vi har været på workshop ved Bent Myllerup på LYNfabrikken og hvor har det været spændende. Der blev leget med Lego, skumfiduser, bolde, bygget papirflyvere og pizzaer. Det lyder vanvittigt, men det har inspireret os så meget i forhold til flow og arbejdsprocesser. Scrumboard er nu blevet et vigtigt arbejdsredskab på kontoret og vi har arbejdet med at målrette metoderne mod dyreklinikker og andre af vore kunder. Og heldigvis kan alle, som vi har præsenteret metoderne for – ligesom os – se fordelene ved at introducere agile arbejds- og planlægningsmetoder.  TAK til Gnist for at arrangere workshoppen. Vi glæder os til det videre udviklingsarbejde sammen med jer.

Click here to add your own text