Det er helt naturligt, at kroppen og dens funktioner svækkes i takt med, at dit kæledyr bliver ældre. Men der er også symptomer, som du skal være opmærksom på, fordi det kan betyde fysiske og medicinske sygdomme, som kan fjernes eller mildnes. Læs om 9 tegn på alderdom, som du skal være opmærksom på.

# 1 Dårlige ånde: Dette kan være det første alderdomstegn, som du støder på. Begynder dit kæledyr at lugte anderledes end normalt ud ad munden kan det være tegn på tandsygdomme. Og jo længere du venter, des værre bliver det ofte for både dit kæledyr og din pengepung.

# 2 Nedsat aktivitetsniveau: Tidligere tonsede din hund måske foran dig op ad bakken eller din kat rundt på terrassen, men nu skal du motivere den. Årsager til nedsat aktivitetsniveau kan være ledlidelser eller hormonforstyrrelser.

# 3 Vægtforøgelse: I takt med at dit kæledyr bliver ældre, kan det tage på i vægt. Hyppige årsager er nedsat forbrænding og hormonelle lidelser. Løsningen kan være så simpel som at fodre mindre eller skifte til foder med færre kalorier. Men tjek altid med dyrlægen om hunden eller katten er sund og rask.

Vil du vide, hvad du selv kan gøre for at hjælpe din seniorhund til en god alderdom? Deltag i vores infoaften om seniorhunden og få en masse tips: Infoaften om seniorhunde 13. september

# 4 Mindre respons: Kommer hunden/katten ikke længere, når du kalder? Det kan skyldes nedsat hørelse. Det er blevet tid til at træne håndsignaler.

# 5 – Svært ved at rejse sig: Har hunden/katten vanskeligt ved at rejse sig efter at have siddet/ligget længe? Eller har den svært ved at blive stående? Dette kan være tegn på ledlidelser, som helt klart bør undersøges.

# 6 – Uklare øjne: De fleste dyr udvikler uklarhed i øjnene, når de bliver ældre (nuklear sklerose). Det kan dog også være et tegn på grå stær, som er behandlingskrævende. Du bør absolut gå til dyrlægen, hvis du bemærker nogen som helst uklarhed.

# 7 – Hyppigere vandladning: Som din hund/kat ældes, vil den ofte være nødt til at komme hyppigere udenfor. Sker der flere indendørs ”uheld”, kan der være en underliggende medicinsk lidelse. Dette bør tjekkes hos dyrlægen.

# 8 – Hævelser & knuder: Du bør hyppigt mærke efter, om der er hævelser eller knuder. På korthårede kæledyr kan det være tydeligt at se, men på langhårede kræver det berøring. Det er vigtigt at opdage dem tidligt, da der kan være tale om ondartede hævelser.

# 9 – Pelsforandringer: Tør pels, kløe, skæl, rødme, betændelse, hårtab, etc er alle tegn på, at der sker noget med dit aldrende kæledyr. Det kan være tegn på medicinske problemer. Opdager du forandringer ved pelsen, er det tid til at gå til dyrlægen.

I hele september tilbyder vi seniorundersøgelse for 999,- kr. (500 kr. billigere end normalt), hvor kan du få dit seniorkæledyr tjekket grundigt igennem: Senior i september